13 februari 2017

Wat houdt Peuter- en Kleutersport in?

In de regio Utrecht, Leidsche Rijn en De Meern kunnen kinderen terecht om hun energie kwijt te raken, andere kinderen te leren kennen en lekker met sport en spel bezig te zijn door middel van Peuter- en Kleutersport!
Voor welke leeftijd is Peuter- en Kleutersport bij Sport is plezier?
Peuters zijn in principe al welkom vanaf 18 maanden. De leeftijdscategorie van de peuters is tot 4 jaar. De leeftijdscategorie voor de kleuters is 4-6 jaar. Maar ook voor de oudere kinderen van 7 en 8 jaar, is Sport is Plezier nog hartstikke leuk!

Wat staat er in de les centraal voor de kinderen?
De les begint met een beginspel. Daarna zullen de peuters vooral bezig zijn met bewegen op- en over gymtoestellen en kunnen zij spelen met diverse sportattributen. Het belangrijkste is dat de peuters lekker ongedwongen bezig zijn en plezier hebben tijdens het klimmen, klauteren, gooien, balanceren en nog veel meer! We eindigen de les met een eindspel. De sportbegeleiding staat onder leiding van ouders en begeleiders.

Tijdens kleutersport worden de kinderen meer uitdaagd in hun algemene motoriek. Naast het klimmen en klauteren, zullen de kleuters kennismaken met de basis van verschillende sporten. Wij vinden het belangrijk dat de kleuters plezier hebben in hetgeen zij doen, en wie weet vinden zij een leuke sport. Ook bij deze groep zijn ouders van harte welkom om hun steentje bij te dragen aan de sportbegeleiding van de kinderen.

Hoe lang duurt een les?
Een peutersportles duurt 60 minuten.
Een kleutersportles duurt 60 minuten.